Непредвидена расправија во ноќ на забава: Тепачка во кафеана во Марино

Во неочекуван пресврт на настаните, една навидум вообичаена вечер на забава во една локална кафеана во Марино, се претворила во ноќ на хаос.  Сопственикот на објектот и договорениот музичар се впуштиле во физичка пресметка. а инцидентот се случил пред само три дена.

Во случајот, музичарот бил натепаниот.

Тепачката во кафеаната избива по недоразбирање

Ноќта на 03.03.2024 година во 00:30 часот, К.Т. (29), музичар од Скопје, пријавил дека бил физички нападнат и натепан во угостителски објект во Марино. Според МВР, расправијата настанала поради претходно недоразбирање меѓу К.Т. и сопственикот на барот.

Газдата го искршил инструментот на музичарот

Покрај физичките расправии, разбеснетиот сопственик на барот, наводно, изнел фрустрации на инструментот на музичарот, што резултирало со негово кршење.

Властите реагираат брзо

Навремено реагирајќи на инцидентот, К.Т. поднесе пријава до СВР Скопје, по што Министерството за внатрешни работи веднаш презеде мерки. Уверувајќи ја јавноста дека се во тек сите неопходни мерки, властите ревносно работат на темелно испитување на околностите околу судирот.

Извор: Sloboden Pechat