Како што соопшти МВР, од санкионираните 15 возачи возеле со брзина од над 50 километри на час над пропишаната, а тројца со дури над 70 километри на час. Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови.

Апел до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за зголемување на безбедноста во сообраќајот.