Денеска во Љубанци се поклонивме пред споменикот на осумте загинати херои во 2001 година, напиша пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Дарко Костовски.

-20 години од трагичната смрт, хероите живеат вечно !
Слава им !