Се појасно е дека премиерот на Република Македонија, Димитар Ковачевски е се понервозен кога ќе го прашаат кој од двата предлози кои ги даде претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за заштита на индентитетот и интеграција на ЕУ ги прифаќа. Ковачевски тоа уште еднаш го потврди и на одговарање на новинарско прашање при денешната негова изјава во Богданци.

Имено новинарот го праша Ковачевски, кои од предлозите на Мицкоски е за вас е прифатлив и дали за некој од тие предлози имате разговарано во партијата како можен прифатлив?

Одговор кој го даде Ковачевски е следниот:

-Од кој медиум сте вие? Бевте на прес конференцијата? А беше некој ваш колега? А пуштија кај вас на телевизија од прес конференција? Значи да ви повторам што беше на прес конференција.

Видеото погледнете го ТУКА.