Од МВР информираат дека преземени се потребните мерки и активности и утврдено е дека пријавата е лажна.

– Лицето И.М. е приведено и задржано во полициска станивца по насоки на јавен обвинител, за натамошна постапка. Лажната пријава не влијае на посетата на претседателката на ЕК и активностите продолжуваат по планираната агенда, посочуваат од Министерство.