Тој зборува за несогласувањата на органоците во Скопје околу назначувањата на Артан Груби и Бујар Османи во Владата, барањето за дебата во партијата и можноста ДУИ да биде казнета на локалните избори од електоратот доколку не се најде компромис за проблемите до тогаш.

Меџити, меѓу другото, во интервјуто вели дека очекува Али Ахмети правилно да ги разбере неговите забелешки и да се рефлектира сето тоа во интерес на силно враќање на ДУИ, а не да „глумат“ формално обединување.

Целото интервју на следниов „Слободен печат“.