-Тоа се само шпекулации од нивна страна. АА е посебен политички субјект, кој што си има одредени позиции, цели и барања за остварување во Собранието, а ВМРО-ДПМНЕ има сосема различни. Ние си блокираме закони, со кои што апсолутно не се сосласуваме, вели Мицевски за емисијата „10 минути“.

Тој смета единствена алатка која преостанува се амандманите, затоа што со власта нема дијалог.