– Девет години од петкратното убиство на Смилковското езеро. Девет години на болка, исчекување, неправда.
Девет години на лажна надеж од Заев и едно траорно и ужасно манипулирање со оваа огромна трагедија.
Монструозно поигрување со болката на нивните семејства.
Девет години од бруталното убиство на Филип Славковски, Александар Наќевски, Цветанчо Ацковски, Кире Трпковски и Борче Стевковски. Овие луѓе не погрешија ништо, а платија со животите. Нема да бидете заборавени. Слава им!, порача Мицкоски.

Девет години од петкратното убиство на Смилковското езеро. Девет години на болка, исчекување, неправда.
Девет години…

Posted by Hristijan Mickoski on Monday, April 12, 2021