Како што јави дописникот на МИА од Софија, Митева претпоставува дека претседателот на Бугарија наскоро ќе почне со постапката за формирање нова влада на земјата.

Таа коментираше дека бидејќи во последните месеци немаше функционален парламент, таа ќе предложи да нема летен одмор за пратениците.