Несреќниот човек бил пренесен во болницата во Крушевац со тешки изгореници, каде лекарите се борат за неговиот живот.

Семејната драма се одвивала во неделата околу 17,30 часот во куќата во која живеат Горан М. и Билјана Б со нивните семејства. Според извори од истрагата, Милош М. наводно се скарал со Билјана затоа што не сакала да му даде пари за град.

– По расправијата, осомничената започна да ја тепа Билјана, поради што во конфликтот се вклучи нејзиниот невенчан сопруг Горан М. Тој скокна врз Милош и го удри неколку пати. Сепак, бидејќи младиот човек беше физички посилен, тој лесно го оттурна Горан, а потоа зеде шише со бензин и го истури врз несреќниот човек. Извади запалка од џебот и го запали Горан – вели тој

Додавајќи:

-Горан М. во секунда стана жив факел. Почна да бега наоколу, викајќи и стенкајќи. Иако е тешко повредена, Билјана со помош на други членови на семејството зеде ќебе и започна да го гаси несреќниот човек. Додека му помагале на Горан, Милош побегнал во непознат правец. Билјана Б. повикала полиција и им раскажала што се случило.