Шешељ рече:

– Да беше редовен суд, легален и легитимен, ако се суди според закон и правда, тогаш Ратко Младиќ сигурно ќе беше ослободен од обвинение, бидејќи нема ниту еден доказ дека тој лично учествувал во некое кривично дело, на кој било начин. Сепак, овој суд е од политичка природа. Мислам дека ќе ја објават пресудата утре, а потоа ќе бараат ден да се ослободат од Младиќ, со тоа што ќе ја предизвикаат неговата смрт