Д-р Набаро за Скај Њуз изјави:

– Човештвото ќе мора да научи да коегзистира со овој вирус, спречувајќи го нагло да еруптира и да предизвика жаришта на болеста. Искоренувањето во моментов не е разумна цел за светот

Тој додаде дека се испитуваат извештаи за непалска варијанта на вирусот.

– Секој пат кога ќе избувне одеднаш, тоа предизвикува мисла во нечиј ум дека може да се појави нова варијанта. Тоа не би било изненадувачки. Набаро рече дека тоа ќе биде „шемата во иднина и дека вирусот нема наскоро да исчезне, туку ќе се појават варијанти.