На преброени 77,38% од гласачите, Стево Пендаровски губи со 230 илјади гласови. Во првиот круг разликата беше 183 илјади гласа…

Стево Пендаровски
190.369 | 29,27%

Гордана Сиљановска Давкова
421.673 | 64,83%