Новак Ѓоковиќ повторно е уапсен и австралиските власти имаат намера да го депортираат …

Федералниот суд во Мелбурн ја поништи одлуката на австралиската влада за укинување на визата за најдобриот тенисер во светот Новак Ѓоковиќ и нареди негово ослободување.Новак Ѓоковиќ во моментов е приведен и чека депортација.

Aпсењето го потврди и неговиот брат Ѓорѓе.