На 14.10.2021 во 08.40 часот во Полициското одделение Петровец било пријавено дека во текот на ноќта со употреба на сила и погоден алат било влезено во објект на АД „Пошта на Македонија“ во с.Миладиновци и бил одземен сеф во кој имало 84.000 денари и писма.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.