Заврши лидерската средба за одржување на изборите напролет. Партиите од власта и опозицијата договорија изборите да се одржат на крајот на април или почетокот на мај

Задолен сум што конечно ќе имаме редовни парманентарни избори од 2006 година.Мораме да внимаваме и на верските празници.Предложив првиот круг на претседателските избори да се одржи на 24 април а вториот круг на 8 мај заедно со парламентарните избори.Техничката влада ќе се формира на 28 јануари.

Премиерот Ковачевски истакна дека уставните измени остануваат обврска на следниот парламентарен состав.