Паднаа популарните мрежи Фејсбук, Ватсап и Инстаграм и во моментов не се достапни.

Голем број извештаи за недостапност на Фејсбук, исто така, може да се видат на downdetector.com и други слични страници, а засега нема информации за тоа зошто не се достапни.