Ова го објави претседателот на Регулаторната комисија Марко Бислимовски за ТВ24.

После неколку недели зголемување, ова е прво намалување на горивата. Овие цени ќе бидат актуелни до идниот понеделник.

Од ноќеска цените на горивата ќе изнесуваат:
ЕУРОСУПЕР БС-95 — 67 денари
ЕУРОСУПЕР БС-98 — 69 денари
ЕУРОДИЗЕЛ — 56,50 денар