Најголемата криптовалута беше непроменета вчера, и остана на околу 52.100 долари. Претходно, цените се спуштаа дури до 50.360 долари. Биткоин се тргуваше под 50.000 долари од 8 март, што е далеку од највисокото ниво во историјата (над 61.000 долари).

Американскиот долар неодамна зајакна на нови високи нивоа на девизните пазари. Биткоинот е во негативна корелација со зелени пари, што значи дека тие често тргуваат во спротивни насоки. Биткоинот добива на популарност и вредност во последните месеци, но биткоинот наскоро би можел да се соочи со голем отпор од владите ширум светот, кои сакаат да ја запрат децентрализираната валута, вели милијардерот и основач на „Бриџвотер асошиејтс“, Реј Далио.