На 21.09.2021 во 06.15 часот во СВР Велес било пријавено дека на пругата Згрополци-Велес настанал пожар во локомотива од воз кој сообраќал на релација Гевгелија-Скопје.

Пожарот бил изгаснат, а повредени лица нема.