Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски на 30.11.2023 година (четврток) ќе присуствува и со воведно обраќање ќе го отвори 30. Министерски состанок на ОБСЕ, што се одржува во Спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје.

Обраќањето кое е предвидено во 10:00 часот, можете да го проследите во живо на следните линкови: