Државјанин на Кина со престој во Скопје, бил нападнат од друг кинески државјанин.

Според информациите од МВР, на нападот претходело недоразбирање, а инцидентот се случил во угостителски објект во центарот на градот.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.