На 23.05.2021 во 20:50 во СВР Штип, од Казнено поправна установа Затвор Штип, било пријавено дека околу 20:45 часот при претрес во полуотвореното одделение во затворот биле пронајдени 37 мали паковки со прашкаста материја.

Се работи на расчистување на случајот.