Оттаму посочуваат дека засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат. Истовремено апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот и заедно да придонесеме за посигурни патишта.