По убиството во белградското училиште повторно се посочува дека проблемот со малолетничката деликвенција постои во БиХ, но и проблемот на наставниците во борбата за здравјето на децата.

Во училиштата во Сараево во секоја паралелка има по двајца ученици кои имаат ризично однесување, ова го покажала анализата направена од повеќе експерти и универзитетски професори.

Идејата за истражување започна по самоубиството на 14-годишник во Сараево пред 8 години.

Денеска тврдат – малку е променето.

По убиството во белградското училиште повторно се посочува дека проблемот со малолетничката деликвенција постои во БиХ, но и проблемот на наставниците во борбата за здравјето на децата.