„Поради Заев и Константин Георгиевски Охрид може да го загуби статусот на заштита од УНЕСКО.

Власта на СДСМ е директно виновна за хаосот во Охрид.

Затоа новата општинска власт во Охрид од ВМРО-ДПМНЕ ќе ги промени работите и ќе го врати сјајот на градот.

Време е за одговорни политики. Време е за Македонија за сите луѓе“ – порачуваат од партијата.