– Пронајдени се осум тела. Спасувачките операции се во тек, им рече индискиот министер за одбрана на новинарите за вчерашната несреќа.

Британските медиуми пренесуваат дека шест од спасените лица се наоѓаат во критична состојба, а локалниот пат е отсечен на пет места поради свлечишта.

Во февруари се случи уште една слична несреќа со откачен глечер во Индија, што ја предизвика смртта на повеќе од 200 лица, уништувајќи се пред себе, вклучувајќи и една хидроцентрала.