Двете група се обединети во Шпанија и тоа претставува дополнителен проблем за шпанската полиција.

Групата била стационирана во Гранд Канарија каде имале изнајмено станови откаде ја дистрибуирале дрогата со помош на локални јатаци.

 

Од Шкаљарците при претресот одземени се лукзуна јахта, 12 криптирани телефони, машини за броење пари и машина за вакумирање пари за да не се оштетат при транспортот.