Очекуваме и овој месец да се зголеми Синдикалната потрошувачка кошничка и покрај владите мерки за замрзнување на цените, вели претседателот на ССМ Слободан Трендафилов во неделното интервју на Радио Слободна Европа. Тој зборува и дека предложени се низа закони кои предвидуваат намалување на платите на работниците и дека планираат протести, ако законите бидат усвоени.

Видеото на следниот ЛИНК