Тодоровиќ за РТС изјави дека температурата денес најверојатно нема да надмине 40 степени и дека на повеќето места ќе биде од 35 до 38 степени, максимум 39 степени.

-Ова е исклучително топло за месец јуни , рече Тодоровиќ и додаде оти податоците покажуваат дека температурите пред сто години биле слични на денешните.

Убеден сум дека дневниот рекорд ќе биде соборен денес и дека 24 јуни сигурно ќе биде најтопол денес, бидејќи највисоката температура на овој ден беше 37,4 степени.

Тој најавува дека за викендот ќе бидат малку пониски температури, но дека во текот на летото може да се очекуваат уште еден или два бранови со толку високи температури и дека ова лето ќе биде потопло од вообичаеното.