Градоначалникот на општината Гази Баба, Бобан Стефковски преку статус на Фејсбук пишува дека вечерва се одржува првиот мото фест.

🏍️ВЕЧЕРВА СЕ ОДДРЖА ПРВИОТ МОТО ФЕСТ❗️

✌️Голем број на љубители на мото културата од Гази Баба, Скопје, Македонија и цел балкан вечерва беа на плоштадот во Автокоманда на првиот мото фест.

🏍️На мото фестот му претходеше делифе низ општина Гази Баба во кое учествуваа над 100 мотори.

👏Општина Гази Баба овој настан го организира со соработка со мото клубот Гардиан Енџелс кој функционира во општина Гази Баба. Им честитам на луѓето од мото клубот кои со голема љубов и енергија се вложуваат во развивањето на мото културата во Гази Баба.

🙌Среќен сум што вечерва имаме еден ваков настан тука во општината. Како локална самоуправа изминатиот период преку организација на културни настани со сите музички жанрови за сите генерации докажавме како се развива културата во општината.

👇Овој музички настан од оваа година станува традиција во нашата Гази Баба и од година во година тој ќе прерасне во еден општински бренд, стои во неговиот пост на Фејсбук.