Власта дава 200 милиони евра за незакована шајка, а Скопје ќе го остави цела година без мост во центарот? Дали на СДС и миленичката Данела, им треба цела година за крими бизнис договор за ќарот од мостот? Недозволиво е коалицијата СДС и Данела Арсовска по сите редовни средби да го остават Скопје без уште еден мост, ова денеска преку прес-конференција го истакна Наум Стоилковски од ВМРО-ДПМНЕ.

-Во исто време кога се плаќаат над 200 милиони евра за незапочнат проект и за пенали, Скопје ќе го остават цела година без мост! Во исто време кога ќе плаќаат дивоградби како легални, изграден мост, по ист принцип да не биде поврзан со Скопје. Почитувани две години граѓаните ги кршат автомобилите од мостот Близнак кон Автокоманда, новиот мост кај салата МЗТ проектиран од ВМРО-ДПМНЕ не се пушта во употреба, а сега и мостот „Беласица” е затворен! Половина Скопје, од Центар до крајот на Скопје нема нормален мост! После мостот кај МАНУ, следен е мостот кај Јурумлери! Почитувани, јасно е, Скопје и скопјани ќе трпат, се додека крими – бизнис партнерите не договорат кој ќе земе процент, вели Стоилковски.

Тој додава дека секој ден одложување на санација на мостот Беласица, но и пуштањето на новиот мост, е криминален резултат на Данела и директорите од СДС, од ДУИ и од Левица! Повикуваме на одговорност на коалицијата Арсовска-СДС доколку мостот во најкус можен рок не биде безбеден и ставен во функција!