Министерството за внатрешни работи ја демантира веста дека вработени во Управните служби на МВР во работно време танцувале и се снимале за Тик Ток.

Оттаму велат дека Одделот за внатрешна контрола криминалистички истраги и професионални стандарди ги изврши потребните проверки и констатирано е дека видеото е снимено од странки, а не од вработени во МВР, во ходник во зградата на МРТВ, каде е сместено одделението за странци, и каде не е ограничено движењето на странките.