За разлика од Јосип Броз Тито кој од Белград специјално дошол да положи цвеќе и да се поклони пред великанот Заев не можел да мине 500 метри од владата до гробот за да оддаде почит на Делчев, велат дел од коментарите на гневните граѓани на социјалните мрежи.

Наместо да дојде лично Заев денеска на социјалните мрежи објави свој став за великанот а во име на власта споменикот го посетиле пониски државни функционери.

На гробот на Гоце денска не дојде ниту претседателот Пендаровски.