Астронаутите полетале од вселенскиот центар во регионот на пустината Гоби во северозападна Кина.

Кинеските астронаути ќе поминат три месеци на новата станица, која ќе биде во вселената најмалку десет години.

Кина одлучи да изгради своја станица откако Соединетите американски држави одбија да дозволат учество во Меѓународната вселенска станица, изградена во соработка со САД, Русија, Канада, Јапонија и Европа,