Лицето било предадено за понатамошна постапка на инспектор од Државен инспекторат за транспорт при Министерство за транспорт и врски.

Исто така, во 14.30 часот на Граничен премин Табановце, полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север извршиле контрола во автобус на превозно претпријатие од Струмица, при што било констатирано дека возачот Н.И.(36) од Кочани не поседува лекарско уверение, за што ќе следува соодветен поднесок.