Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе останат дел од општините Сопиште, Кисела Вода и Карпош.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје:

– од 08:00 до 12:00 часот без струја ќе бидат корисниците од село Говрлево во Општина Сопиште,

– од 09:00 до 13:00 часот корисниците од ул. „Христо Татарчев“ крак – 22 во Oпштина Кисела Вода

– од 09:00 до 15:00 часот корисниците од улиците „Леринска“ и „Ловќенска“ во Општина Карпош.