Денешен гостин во емисијата „Утро со Златев“ беше членот на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Стефан Андоновски. Со него се дискутираше на повеќе теми, а една од нив беше и вчерашниот конфликт меѓу Стево Пендаровски и Венко Филипче. Андоновски најпрво го искоментира Филипче.

– Венко Филипче е човек којшто единствено се грижи за својот личен рејтинг, вели Андновски за Радио Лидер.

Тој вели дека има неколку начини како Филипче се грижи само за неговиот рејтинг.

– Венко Филипче има две најскапи агенции кои работат директно за него, а се платени од големи фармацевстки куќи со кои тој има соработка, вели Андоновски на утрешното гостување.

Андоновски додава дека Филипче носи доктори само да му зголемуваат неговиот личен рејтинг, а повеќе за тоа може да погледнете од видеото во продолжение.