Белградската полиција имаше многу работа во текот на вчерашниот ден, кога се играше фудбалското градско дерби помеѓу Партизан и Црвена ѕвезда. Мечот заврши мирољубиво, но пред средбата, а и на стадионот не беше толку мирно.

Се појавија снимки од инцидентите на белградските улици во близина на стадионот на Партизан, а најбрутален момент е кога еден навивач кој држи факел во раката, го допре до лицето на противнички навивач.