На вечерашниот протест пред Собранието на Република Македонија дојде до судир помеѓу грѓаните и полицијата.

Револтираните граѓани фрлаа петарди и ја растргнаа заштитната ограда, некој влегоа и во самиот двор од законодавниот дом па следеше судир со полицијата.

Денешните протести се одржуваат по четврти пат, а причина за истите е францускиот предлог,кој за власта бил прифатлив.