Еве го на дело неработењето и предизборните лажни ветувања на Петре Шилегов. Пред еден месец неработникот Шилегов токму на ова место помпезно го најави проектот за продолжување на Булеварот „Борис Трајовски“, изјави денеска Светлана Колариќ, советничка во Советот на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ

Еден месец тука си одморија два багера колку да се гледа дека нешто ќе се работи. Но денес гледаме дека багерите ги нема, а ниту пак нешто се сработи, ниту пак нешто се поместило од првобитната состојба. Уште една голема лага на најголемиот неработник во Градот Скопје – Петре Шилегов. Лажни ветувања само пред избори и појавувања пред камери за да народот мисли дека неработникот нешто работи. Внимавајте, Шилегов наследи готов проект за довршување на Булеварот „Борис Трајковски“ уште во 2017, Шилегов и покрај виртуелните филмови и сликања не успеа ниту еден метар да асфалтира. Сеуште неговата администрација ги нема решено проблемите со експропријација на имотите на физичките и правни лица на овој дел од трасата.Срамота е градоначалниче,изјави Колариќ.

Наместо парите на граѓаните да ги трошите на преплатени чешми, плочки, клупи, жандинерии, наместо да го распродавате имотот на Град Скопје или пак да си ги вдомувате партиските послушници, земете конечно да го решите овој проблем со кои се соочуваат илјадници скопјани од овој дел на градот.Скопјани на следните локални избори ќе стават крај на неработењето на вашето неработење.Виртуелни наочари немаме за вашите скапо платени виртуелни и неостварени проекции, но затоа бараме вистински дела, дела кои вие не можете да им ги дадете на граѓаните. Македонија е за сите луѓе, а градот Скопје во октомври ќе го добие вистинскиот градоначалник, изјави Колариќ.