Францускиот претседател Емануел Македон предизвика бес кај Французите откао во емисја во која зборуваше за пензиската реформа и за примателите на социјална помош се обидуваше да го сокрие часовникот од 80 илјади евра.

 

На видеото може да се види дека Макрон ненадејно ја спушта раката под маса среде полемиката, а се гледа како го симнува часовникот дискретно, ставајќи го до себе од левата страна за да не се види на камерата, а потоа ја продолжува расправијата, само овој пат без часовникот на раката.

 

Интервјуто се емитуваше додека се одвиваа протестите против реформата која предвидува пенизонирањето да биде наместо на 62 на 64 години.