Напаѓачот бил ранет во откако полицијата возвратила на неговото пукање и потоа тој бил приведен.

Полицијата од округот Оринџ, 48 километри југозападно од Лос Анџелес, претходно на нивната страница на Фејсбук објави дека имало престрелка и дека нашле неколку жртви на местото на настанот.

Овој настан е трето масовно пукање во САД за помалку од еден месец.

Властите не дадоа информации за можниот мотив за нападот.