Безживотното тело на човекот било извадено од водите, на плажата Метропол, а на снимката се гледа како на помош трча министерот за здравство Филипче, кој бил на 200 метри, на отворање на Европскиот маратон. Филипче некои 20-тина минути го реанимирал мажот кој имал 70-тина години, но за жал веќе било предоцна да се спаси човекот.