Мерките на власта се нелогични и задоцнети. Како некој дарувал плазма со антитела, ама не смее да влезе во кафуле, вели во интервју за тв 24 професорот Никола Пановски.

Порачува дека одговорноста за состојбата со болеста е кај оние кои дозволија прослави на затворено и отворени граници е огромн