38-миот гол во националниот дрес на капитенот Горан Пандев во вистински момент за македонската репрезентација.

Во тек е историски натпревар за Македонија, прв на Европско првенство. Иако Австријците поведоа во првите минути од натпреварот и имаат поголем посед врз топлата, трибините ечат од навивачите! Македонија!