Господинот е еден од тие што добиле фалсификувани пасоши и тој е еден од осомничените за некои дела  во Турција, изјави премиерот Зоран Заев на новинарско прашање.

Во однос на средбите  со коалиционите партеери на СДСМ, кој што ги остварувал Седат Пекер, Заев вели дека никој не можел да знае дека е осомничен или работел на тоа да добие документи.