Денеска се одржаа две прес-конференции, една партиска од страна на СДСМ, како и друга во Владата, каде се обратија портпаролите, Арсовски и Хоџа заедно со претставник на ДЗС, Ѓоргиева.

Некои од првите пораки кои беа истакнати на овие прес-конференции, беа дека агитирање за бојкот на пописот или едноставно неотворање врата на попишувачите, можат да доведат до кривични и прекршочни пријави, кои се движат од парични казни па се до казна затвор од 1 до 5 години.

Погледнете за што станува збор: