Како што може да се слушне на видеото,Јовановиќ среде упадот на полицијата го шутираше автомобилот на полицијата и тврдеше дека за се се криви навивачите на Црвена ѕвезда кои го нападнале.

Јовановиќ околу 23 часот е однесен во полициската станица Нови Београд, а по нив веднаш тргнала и неговата сопруга.

Погледнете ја снимката: