Попладнево бил уапсен новинарот Фуркан Салиу, објави 4NEWS.mk.

IN7.tv објави видео снимка од апсењето.

Се уште не е соопштена причината за апсење на Салиу. Во неговото возило е најден и пиштол за кој нема дозвола за носење.